Mi legyen a kaja?- az örök probléma megoldása

Sziasztok!

Ma igyekszem abban segíteni nektek, hogy megoldjátok ti is az örök problémát, a kajakérdést. Nem nagyon hallottam még olyan párról-othhonfőző együttlakóknál-, ahol ne lenne gigászi probléma a mitegyünkma. Több apró praktika segít abban, hogy a vérnyomásemelő kérdés kevesebbszer hangozzék el. Ma ezeket vesszük sorra :)

1. Tervezz!

Forrás: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQEHzwbScoaCujlBYavfG29w0hyphenhyphendztFXMEMSnX2AIKK1MXjg8SLTZpTW9xJkC7N0iM10BBKyv2QhOGAf9zC8RipVvpkRL_MoFNuU4TvgcWRoSLPyFiBUudu2bqVszsT9iUjg4inuj8i1Gm/s1600/Weekly+Meal+Planner+2colb.jpg


Grafomán lény vagyok. Imádom, ahogy a toll simogatja a papírt, ahogy már-már művészi szinten űzhetem a tervezgetést a színes tollak meg a kék váltásával. Innen jön a tervezésmánia is. Költésgvetés, bevásárlólista, ruhalista, beköltözős lista, lista a listákról... Ez viszont szuperül jön, ha tudod, minden egyes nap kínoz a mitegyünkma.
Írd le 1, esetleg 2 hétre előre, mit fogtok enni. Nálunk ez úgy működik, hogy ha beugrik némi plusz kaja valakitől, esetleg mást ennénk, akkor rugalmasan kezeljük- ráadásul így egy nappal tovább előre van ötletünk.

Ha érdekel, én hogy tervezem meg a menünket, írd meg, szívesen áldozok rá egy posztot.

2. Listázz!


Forrás: https://bufferblog-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2013/10/Screen-Shot-2013-10-03-at-8.58.08-AM.png


Az előző  pont előzménye és kiegészítése is  a listázás.


  • Listázd a kajákat, amiket megesztek! Így abszolút nem kell azon gondolkodni, hogy egyáltalán honnan szedj 14  napra kajaötletet, ha rászánod magad a menütervezésre.
    Mi fél év tömény szenvedés után állítottuk össze a saját listánkat. Néhány hámi - ismertebb nevén kaja- paprikás krumpli, kínai szezámos-mézes csirke, cukorborsó főzelék, gulyás, spagetti. Érdekel a lista többi eleme?

  • Listázd a hozzávalókat! Így pénzt spórolsz majd és lesz minden otthon az adott kajához, kiküszöbölve az "ugorjleabótba"  és a "jajjnincsidőmvennicuccot,demilegyenakkorakaja " problémákat.

Nagyjából ez az a két pont, amin elindulhat az ember. Ezek aztán csomó újabb problémát és megoldást szülnek, amiről szintén szívesen írok, ha igényetek van rá ( fizetéshez igazított kaja, semmibőlvalamit, időbeosztás vs főzés, stb ).




Remélem, tudtam egy kis ötletet adni, hogy oldjuk meg ezt a súlyos problémát! Bármi kérdésetek van, szívesen várom.

Csodaszép napot! Sziasztok!

Instagram: @olcsi1991
Facebook:  https://www.facebook.com/maimamivlog/ -- itt szólok, ha live lesz!
e-mail: pillangovilaga@gmail.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCZ9BeT9l-TW9TNzTamrz1lQ

Megjegyzések