Babaruha 1x1 - Mit, hol, mennyit, mennyiért, mikor? (vidékieknek is elérhető márkákkal)

Sziasztok!


Az egyik kedvenc babás témám a ruha. Úgy érzem, ebben a másfél évben elég profi lettem bent. Gyakran kérdezik, nem félek-e, hogy kicsi/nagy lesz a ruha akkora, amikora előre megvettem. Nos, eddig egész jól bevált a taktikám.  Lássuk, mit tudok a babaruhákról!

         Ez a cukiság  saját kismanóm.

Méret

Itt az egyik kedvenc pontom, már olyan gyorsan megy a válasz rá, hogy hihetetlen.
Pepco < Tesco < Lidl < H&M Nos, így nő a méretezés. Általában ezekben az üzletekben szoktam , tudok és szeretek vásárolni. Elérhetőek a közepes városokban általában. Számos olyan üzlet van, ami Budapesten vagy hatalmasóriás városokon kívül nem elérhető.

Forrás: Pepco Magyarország Facebook oldal


A Tesco a viszonyítási pont általában. Nagyjából követi is a beleírt hónap szerinti méretezést. Jelenleg a 86-nál tartunk, ami a 12-18 hónapos gyerkőcöknek való. Ennél fél mérettel kisebb a Pepco gyermekruha készletének számozása. Ebből már majdnem teljesen a 92-es kell nekünk. A Lidl néha olyan nagy tud lenni, hogy nem feltételen tudtam, hogy a H&M elé vagy után soroljam.  Ez utóbbi egyébként egy teljes mérettel nagyobb ruhákban, mint a Tescos.

Hol , Mit, Mennyiért?

Releváns a kérdés mit hol éri meg megvenni.

Body és pizsama : Tesco. Nem is kérdés. Méretben és praktikumban is szuper.  Ár-érték arányban verhetetlen! Komolyan. Már nem emlékszem pontosan, de olyan 3-4.000 forint körül van 3 db rugdalózó. A legtöbb egyszerű mintás, tényleg annak szánták, aminek sok ismerősömmel együtt használjuk.
 Bodykat 5 db-os kiszerelésben érdemes megvenni 2-2.500 ft-ért. Nagyon puha mindkét kategória terméke.



Karácsonyi szettek: bodyk, jelmezek, pizsik: Tesco! Leginkább karácsony előtt 2-3 nappal érdemes megvenni a rucikat, mert már akkor leakciózzák. Így vettem meg Levi következő évi ingjét, ami über cuki. 2800 helyett 1100 forint volt nagyjából. A bodykat 1090 forintért megkaphatja az ember, a szettek kötül is van 2-3ezer forintos.





Igazi cuki kisfiús/ kislányos holmik : Pepco! Nagyon édes, általában állatos minták, színesen. Disney ruhák is vannak, ezek nem annyira olcsók, mint a verhetetlen árú saját designosak. Bodykat az előző szezonból 360-ért, azonos szezonból 420-1100 ft-ért kaphatunk. Komplett szetteket is vehetünk 1500-2000 forintért. Ajándékba vettem szintén ennyiért egy tüllös aljú pulcsis ruhácskát. 22-es méretig itt a legolcsóbb a zoknicsomag is. Ezekből  következik, hogy a PEPCO messze a LEGOLCSÓBB GYERMEKRUHÁK SZEMPONTJÁBÓL.





Csinos, elegáns, vagány, menő rucik: H&M . Csinos pasis és csajos szetteket találunk, igazi trendszerű- no de nem túlzásként, hogy már szinte viselni se lehessen. Farmer és ing kínálatból is szuperek. Minden kollekcióban szokott lenni egyébiránt zenekaros póló. Nekünk volt már Rolling Stone-szos, Ramoneses is- punkrocker apuka imádta :) Egyébiránt a harisnyák is szuperek itt!







Mikor?

Ezt a kérdést nagyjából elkezdtem boncolgatni a többi alpontban is. Általában szezonok végén a Tesco és a H&M nagyobb leárazásokat, kiárusításokat tart. Előbbinél van egy külön ilyen szekció az áruházakban, utóbbinál pedig az áruházi részen kívül online (pl az appban , esetlen a weboldalukon) is szuper ruhák vannak. Tapasztalataim szerint más-más a kíválat a H&M valós és online felületein.
A Lidl mindig a heti készlet eladása után maradtakat árusítja ki, a Pepcoban pedig szintén szezonális rendszer van, de nem mindig marad elég nagy volumenű kiárusításhoz, ám 1-1 darabot mindig lehet találni.

A mikor másik feléhez hozzá tartozik, hogy mikor- mennyit - miből vegyen az ember lánya. Az első méretek szinte havonta váltják egymást, nagyon gyorsan nő a baba. Ekkor nem érdemes nagy ruhakészletet betárazni. 3-5 rudalózó, ugyanennyi body jól jön + 3-4 szett. Ezzel tulajdonképpen minden első méretben bőőőőőven el tudunk lenni a babával. Egy év körül lassul a növésük, akkor érdemes a méretekből nagyobb készletet betárazni - bár már 74-es méret is egész sokáig hordható.

Mit vegyünk ekkor 1-1 mérethez készletnek?

- 4-5 pizsi
- 5-7 rövid body
- 5 hosszú body
- 3-5 harisnya
- 5-10 pár zokni  (mert anya megeszi mosás közben)
- 5-7 kényelmes naci
- 1-2 farmer
- 1-2 csinibb naci
- 4-8 póló, ha kell (nyár)
- hosszú felső 3-4 (vékony pulcsi)
- zipp-záros felső 3 db
- pár ruhaegyüttes, de ez kiválthatja a nacit, hosszú felsőt is


Remélem, a mai poszt a hasznotokra vált, tudtam segíteni. Ha valami krédésetek, észrevételetek van ezzel kapcsolatban, írjatok, jelezzétek.

Csodaszép napot, sziasztok!

Olcsi

Itt értek el :

Instagram: @olcsi1991
Facebook:  https://www.facebook.com/maimamivlog/ -- itt szólok, ha live lesz!
e-mail: pillangovilaga@gmail.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCZ9BeT9l-TW9TNzTamrz1lQ

Megjegyzések